Over Ons

De Duurzaamheidsconsulent is een Bossche onderneming welke sinds 2017 actief is in het adviseren van ondernemers op het gebied van duurzame energie investeringen.

Met 10 jaar ervaring in de inkoop van energie zagen wij een duidelijke verschuiving in de markt door de steeds groter wordende vraag naar producten die ondernemers helpen hun verbruik te verlagen of zelf op te wekken.

Wij zijn ons gaan focussen op de SDE+ regelingen en de project begeleiding van ondernemers. Inmiddels hebben wij meer dan 400 ondernemers geholpen bij het aanvraag traject en het uitwerken van de business case.

Omdat veel ondernemers door de bomen het bos niet zien of überhaupt het idee hebben dat het voor hun niet interessant is, nemen wij alle zorgen voor ondernemers uit handen

Wij beginnen altijd met een kennismakingsgesprek waarin we een globale business case voor een ondernemer maken. Dit doen we op basis van de huidige situatie van het energieverbruik, het beschikbare dakoppervlak en een inschatting van de onderhoudssituatie.

Wanneer een ondernemer op basis van deze business case, welke we altijd veilig insteken om verassing achteraf te voorkomen, het interessant vind om het verdere traject in te gaan, starten wij met aanvraag van de SDE+ subsidie.

Na toekenning van de SDE+ subsidie, gaan wij opnieuw om tafel om een plan van aanpak te maken voor de implementatie. We vragen offertes op voor de eventuele meter verzwaring, we laten een constructieberekening maken en helpen bij het aanvragen van de financiering. Mocht de eigen bank dit niet kunnen of willen doen, hebben wij verschillende partners en financieringsmogelijkheden waardoor het project toch doorgang kan vinden.

Wanneer dit alles geregeld is worden de daadwerkelijke panelen geïnstalleerd. Dit altijd door erkende installateurs en met A merken, het moet immers wel meer dan 20 jaar mee gaan.

Maar hier stopt het traject nog niet. Na installatie is het uiteraard ook belangrijk dat de levering en terug levering van de energie geoptimaliseerd wordt en de verkregen groencertificaten verhandeld worden, dit bepaald namelijk het rendement van de investering en is iets wat vaak vergeten wordt. Dit proces blijven wij gedurende de hele looptijd van de SDE+ (15 jaar) voor de ondernemer verzorgen zodat hij er zelf geen omkijken naar heeft.

Kortom De Duurzaamheidsconsulent begeleid het project van A tot Z. Doordat wij een onafhankelijke adviseur zijn is het ook altijd mogelijk dat ondernemers een deel afnemen van bijvoorbeeld hun vaste installateur. Zo zorgen wij altijd dat iedereen een maatwerkoplossing krijgt die bij hen past en ook een realistische berekening krijgt van de kosten en het rendement.

Menu