SDE+ subsidies

Subsidies

Omdat onze overheid zichzelf heeft gecommitteerd aan een duurzame toekomst, zijn er subsidies in het leven geroepen om ondernemers te stimuleren om duurzamer te gaan ondernemen. Deze subsidies zijn bedoeld om te zorgen dat duurzame investeringen voor ondernemers net zo interessant zijn als voor consumenten.

In de regel is het de bedoeling dat duurzame oplossingen zich tussen de 5 en 7 jaar terugbetalen. De oplossingen gaan 15 – 25 jaar mee en dit betekend dat elke euro geïnvesteerd in duurzaamheid 3 tot 5 keer op de bankrekening van de ondernemer terug komt.

Buiten dat we zo werken aan een schonere en duurzamere samenleving, is het ook financieel zeer aantrekkelijk om deze stap te maken. Dit betekend wel dat er natuurlijk op een correcte manier subsidie aangevraagd dient te worden voor de duurzame investering.

Wij zijn dagdagelijks in gesprek met de RVO om subsidie aanvragen te begeleiden. Wij helpen onze klanten elk jaar weer om het maximale uit de subsidie mogelijkheden te halen en zo ook de duurzaamheidsdoelstellingen van de overheid te bespoedigen. Onze samenwerking tussen de RVO en de ondernemer is een echte klassieke win-win situatie.

SDE+(+)

Een veel besproken en momenteel veel gebruikte subsidie is de SDE++ subsidie. Dit is de Stimuleringsregeling voor duurzame energie. Deze subsidie richt zich op het reduceren van CO2 uitstoot bij bedrijven in Nederland.

De RVO kenmerkt de volgende categorieën die vallen onder deze subsidie.

Momenteel is het leeuwendeel van deze subsidie toegekend aan zonnepanelen voor ondernemers. Een heldere oplossing waar alle kinderziektes inmiddels wel uit zijn. De komende 30 jaar wil onze overheid nog doorgaan met duurzaam innoveren en zullen er meer en meer lucratieve en goed werkende oplossingen komen waar u als ondernemer gebruik van kan maken.

Onze taak is om tijdig en regelmatig onze klanten te informeren over nieuwe mogelijkheden, nieuwe innovaties, nieuwe subsidies en hoe we deze gezamenlijk kunnen inzetten.

Menu